Vijfde verlies op rij voor eerste herenploeg Beveren

ImageZondag 2 maart nam "Beveren 1H" het op tegen Wit-Wit Ronse in Haasdonk. Enkele 3 setters beslisten de partij in het voordeel van Wit-Wit Ronse. Leest het verslag van Wim na de link..

Zondagavond 19u00 waren we er volledig klaar voor: WitWit Ronse kwam op bezoek in Haasdonk en een punt pakken was de boodschap. Superdirk was geblesseerd en kon er helaas niet bij zijn, ikzelf kwam net terug van de halve finale heren enkel in Dibad en was maw niet echt fris te noemen. Gelukkig waren Alba, Pas en Perre wel in volle glorie van de partij.

De dubbels dienden enigszins in een andere volgorde gespeeld te worden doordat beide ploegen wisselden van koppels. Als gevolg daarvan begonnen Perre en ik tegen Benjamin en Arno. De eerste set wisten we eenvoudig binnen te halen, maar in de tweede set liep het grondig fout: 9-21 verlies na ettelijke ‘unforced errors’. De derde set begonnen we met nieuwe moed, maar moesten we al snel tegen een grote achterstand aankijken. Naar het einde toe kwamen we terug op dreef, maar helaas net iets te laat zodat we deze dubbel verloren.

Tegelijkertijd waren Alba en Pas aan het knokken tegen Christophe en Gregory. Ook hier werd de eerste set gewonnen en ging de tweede set verloren. In de beslissende derde set was het uitermate spannend: gelijk opgaand tot 19 gelijk en dan konden Pas en Alba een punt pakken om zo een matchpunt te versieren. Helaas maakten de tegenstanders na een lange slagenwisseling dit belangrijke punt en werd het zo 20 gelijk. Hierna volgden twee korte rally’s telkens verloren door ons team, zodat ook deze partij niet werd gewonnen.

Hierna konden Pas en ik het beste van onszelf geven in de volgende dubbel tegen Arno en Jeremie. Ook hier moest de beslissing vallen in een derde set, want wij wonnen de eerste en zij de tweede. In deze derde set ging het gelijk op tot 13 gelijk, maar toen schakelden Pas en ik een versnelling hoger en was enkele minuten later de overwinning binnen.

Ondertussen speelde Perre z’n enkelwedstrijd al. Hiervan heb ik weinig kunnen zien, maar des te meer van gehoord: het liep voor geen meter (en de Perre liep nog minder). Ook al had hij enkele maanden geleden nog tegen Christophe gewonnen tijdens de gemengde competitie, deze keer kreeg hij geen greep op het spel en ging hij strijdend ten onder.
De tussenstand was inmiddels 1-3, maar met nog 4 wedstrijden te spelen was alles nog mogelijk.

De volgende partij was de heren enkel tussen Benjamin en mezelf. Lang geleden (ongeveer tien jaar en 50kg bij den Benjamin) zou dit een spannende wedstrijd hebben opgeleverd, maar op dit moment was het een ongelijke strijd. In het begin van de wedstrijd heb ik even doorgedrukt, maar toen ik voelde dat m’n lijf niet al te best reageerde ben ik op auto-pilot overgeschakeld: zorgen dat je altijd 2 punten meer hebt dan je tegenstander, zonder veel inspanningen te moeten leveren. Ik won de wedstrijd uiteindelijk met 21-17 en 21-16. Hierdoor kwamen we terug tot 2-3 en zou in principe zelfs een overwinning nog mogelijk zijn.

Jammer genoeg was de Pas niet opgewassen tegen het jonge geweld van Arno Vandenhoecke: in twee korte sets werd hij van het plein geblazen door dit talent van het topsportdepartement. 2-4 dus en enkel nog een gelijkspel mogelijk indien we alle wedstrijden wonnen.

Tijdens de enkelpartijen van Pas en mij werd de laatste dubbel afgewerkt: Alba en Perre tegen Gregory en Jeremie. Op voorhand had ik mijn geld gezet op ons team, maar na de eerste set was ik blij dat gokken op je eigen wedstrijden niet mag: 19-21 verloren en nadien ging het er steeds wilder (en luidruchtiger) aan toe, maar jammer genoeg zorgde dit niet voor een kentering; ook de tweede set werd verloren.

Door deze nederlaag was alle hoop op een punt plots vervlogen en kon el Alba enkel nog voor de eer en z’n persoonlijke puntentotaal ten strijde trekken. Het moet gezegd, hij deed dit met verve: als B2 winnen van een B1 met koele 21-16, 21-10 cijfers is verbluffend, ook al was die tegenstander nog een beetje ‘murg’ van het uitbundige uitgaansleven.

Uiteindelijk verliezen we deze confrontatie met 3-5 en zal het behoud moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk worden. Volgende week zondag spelen we in Lokeren tegen de voorlaatste in de stand, dus als we voor het behoud willen gaan, moet er gewonnen worden.