Ons internationaal toernooi een groot succes!

Klik voor een grotere afbeelding
Het zit er helaas weeral op: ons jaarlijks internationaal pouletoernooi van BC Beveren wordt alweer een jaartje in de koelkast gestoken. Na deze editie zullen er echter nu al enkele spelers op hete kolen zitten om volgend jaar terug te keren naar het Waasland :-)
Alles was aanwezig om er een leuk en gezellig weekend van te maken: een aanzienlijk deelnemersveld, een aangeklede zaal met gloednieuwe belijning (waarvoor dank aan de vrijwilligers!) , een stralend zonnetje, honderden shuttles en spelers/toeschouwers met een goed humeur.

Tot ons groot jolijt konden er ook enkele knappe prestaties  genoteerd worden door onze eigen Beverse deelnemers!

 

De meest opmerkelijke prestatie kwam van Tim Van Herbruggen. Die wist de enkeldiscipline in de B1 reeks op zijn naam te zetten, dit na 2 schitterende overwinningen tegen ijzersterke tegenstanders in Jurgen Voet & Anton Leysen. Ook de dubbeldiscipline werd gewonnen door Tim, samen met maatje Robin Cauwenbergh. Zij haalden het in een knappe finale van gelegenheidsduo Jo Van De Perre & Stijn Eloot (BC Eikenlo), ook ‘ouwe getrouwe’ Jo kon dus nog eens van zich laten spreken. :-) Op zaterdag mocht een andere ‘ouwe getrouwe’, Dirk Brys, zijn wederoptreden maken in de B1 reeks. Hij verloor na een driesetter van maar liefst 59 minuten in wat mogelijks de meest slopende wedstrijd was van ons toernooi. Robin Cauwenbergh wist op zondag ook nog de mixfinale te behalen met Hanne Janssens (BC Olve). (deze werd helaas verloren)

Bij de dames kon Elise Maes haar kwaliteiten nogmaals laten zien in de B2 reeks. Ze deed dit met glans en bereikte de finale in het enkelspel. Dat ze het hierin niet makkelijk zou krijgen was te verwachten aangezien ze uitkwam tegen Froni Van Daele van BC Stekene, maar Elise wist zich goed te verweren. Het werd uiteindelijk 20-22 & 14-21 voor Froni.
Klik voor een grotere afbeelding
Eén van onze andere meisjes, Evelien Cauwenbergh, kon de titel in het dames dubbel C1 behalen samen met partner Steffi Van De Vel (BC Noorderwijkse). Daags nadien strandde Evelien in de halve finale van het enkelspel.

In de C2 reeks bij de heren werd er vooraf getipt op Bevers succes aangezien zowel Roan, Jeffrey, Jo, Lieven & Mathias onze kleuren mochten verdedigen.  Helaas moesten zij (ondanks enkele knappe wedstrijden) hun meerdere erkennen in enkele sterkere tegenstanders.

In het dubbelspel van de C2 reeks wisten Jo Maes & Mathias Claessens hun status van tweede reekshoofd wel alle eer aan te doen door de finale te bereiken. Hierin gingen ze helaas onderuit in 2 sets. Jammer, want bij winst zou onze Jo trakteren op gratis wafels aan zijn reuzewafelkraam! Deze belofte houden we tegoed voor volgend jaar ;-)

Het enkeltoernooi in de D reeks werd nagenoeg volledig gedomineerd door Beveren. Evert Truyman, Kris Poppe & Maarten Dewaele vulden 3 van de 4 halve finaleplaatsen op. Wanneer er echter 3 Beverse honden vechten om een been, loopt een Sint-Niklazenaar er mee heen. Zo was jonkie Elias Van Havermaet van BC De Mintons iets te sterk voor zowel Evert als Kris in de finale. Na het behalen van de finale stijgt Kris Poppe wel naar het C2 klassement! :-)

In de B2 reeks bij de heren viel er ditmaal geen eindwinst te noteren. Bart De Decker miste op een haar na (meer bepaald 2 punten) de finale in het enkelspel. Hetzelfde gold voor Stijn Somers die 2 puntjes tekort kwam om de mixfinale te behalen met partner Valentine Sonneville (BC Eikenlo). Daags voordien eindigde het dubbelspel voor Stijn & Ben Van Herbruggen ook in de halve finales.

Naast de successen op het veld kan ons toernooi an sich eveneens een groot succes genoemd worden. Hiervoor gaat een stevig dankwoordje uit naar al onze vrijwilligers die het mogelijk maakten om alles op wieltjes te laten lopen. De mensen die voor de belijning zorgden de week voordien, onze ‘catering’ mensen die instonden voor heerlijke broodjes & cake, de hartverwarmende stemmen die door de micro galmden, de poetsmannen die de vloer perfect tot anti-slip omtoverden (wat men thuis niet kan, kan men op den badminton plots wel :-) ), de nodige moppentappers, supporters,….we gaan geen namen noemen uit vrees dat we iemand zouden vergeten. :-) BEDANKT!
Ook een extra pluim voor Jurgen Cauwenbergh, die als toernooiorganisator alles in goede banen wist te leiden!!

Foto's van ons toernooi kunnen gevonden worden via de volgende link:

http://www.nicolas-kimberley.be/badminton/tornooi-beveren/

We kijken al uit naar volgend jaar! Bedankt iedereen!